Характерно за периода:
Продължава цъфтежът на силно алергизиращите дървета - бреза и габър.

Важно: Очакваните на места чести краткотрайни дъждове временно ще намалят количеството натрупан във въздуха прашец и ще облекчат алергичните оплаквания сред сенсибилизираните пациенти.

  • За София
    Около 70% от прашеца във въздуха продължава да бъде от ясените. Те са често срещано дърво в градската растителност и са в период на активен цъфтеж. Продължава цъфтежът на част от брезите в София, както и на различни видове върби, клен, тополи и плодни дръвчета, но те не представляват алергологичен риск.

  • За Южна България:
    Наблюдава се активен цъфтеж на бреза, габър, клен, върби.
  • За планините:
    Ниските температури ограничават развитието на поленовия сезон. Цъфтят отделни дървета и все още не се наблюдава висока поленова концентрация.

Не забравяйте:

Множество клинични изследвания доказват успешното приложение на комплексния хомеопатичен препарат Ринитал в борбата със сенната хрема. В него Немският хомеопатичен съюз е комбинирал 3 добре подбрани съставки, които ефективно повлияват всички неприятни симптоми на сезонния алергичен ринит. Лекарството възстановява нарушения баланс на имунната система и намалява чувствителността на организма към алергена. Това води до постепенно разреждане на алергичните прояви.